Wat is dry needling?

Dry-Needling is een snelle en effectieve methode om een ‘’knoop’’ of pijnlijke spier te ontspannen. Met Dry-Needling kan ook pijn elders en op afstand behandeld worden. Bijvoorbeeld: pijn uitstralend naar de arm of het been. Tijdens de behandeling wordt een droge acupunctuurnaald gebruikt. Deze naald wordt ingebracht op het triggerpoint van de spier. De spier geeft vervolgens een ‘’kramp’’ gevoel en spant zich kort aan waarna hij zich weer ontspant en de pijn opgelost kan worden. Hierna kan de spier een aantal uren wat stijf en beurs aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt vanzelf binnen een paar uur tot maximaal 2 dagen.

Na de behandeling voelt u zich vaak meteen soepeler en heeft u tijdelijk een beurs of stijf gevoel in het betreffende gebied. Het uiteindelijke effect van de behandeling is dat de spier langdurig ontspannen blijft en dat eventuele uitstraling verminderd is of zelfs verdwijnt. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht.

Wanneer wordt
Dry-Needling toegepast?

Dry-Needling kan worden toegepast wanneer u (pijn)-klachten heeft in een spier of uitstraling ervaart naar andere delen van het lichaam.

Dry-Needling wordt gebruikt om de meest uiteenlopende, kort of lang bestaande klachten in spieren, te behandelen.

De meest voorkomende klachten waarbij
Dry-Needling wordt toegepast zijn:

  • Nek/ schouderklachten (met -of zonder uitstraling in de arm).

  • Hoofdpijnklachten

  • Rugklachten (met of zonder uitstraling naar het been).

  • Bilklachten (met- of zonder uitstraling naar de rug of het been).

  • Knie en enkelklachten

  • Artrose klachten

Wat is het effect van deze behandelmethode?

Na de behandeling voelt u zich vaak meteen soepeler en heeft u tijdelijk een beurs of stijf gevoel in het betreffende gebied. Het uiteindelijke effect van de behandeling is dat de spier langdurig ontspannen blijft en dat eventuele uitstraling verminderd is of zelfs verdwijnt. Gewoonlijk zijn 1-3 behandelingen bij kortdurende klachten voldoende. Bij langdurige klachten kan het 3-6 behandelingen duren voordat de klachten verdwenen zijn.

Dry-Needling kan ook gebruikt worden om klachten die gepaard gaan met slijtage (artrose) stabiel te houden en-of te verminderen.